Hatay'ın Anavatana Katılmasının Yıl Dönümü

23.07.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Hatay'ın anavatana katılmasının yıldönümü dolayısıyla yayınladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:
"Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan itibaren bir taraftan kalkınma ve modernleşme hamlelerini devam ettirirken, diğer taraftan da bölgesinde barışın ve istikrarın hakim kılınmasını amaçlayan adımlar atmış, sağduyulu, akılcı politikalar ve stratejiler geliştirmiştir.
Şüphesiz bu süreçte, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" sözü başlıca ilham kaynağı olmuştur.
Türkiye'nin büyük önem verdiği Hatay sorunu, bu anlayışla nihai çözüme kavuşturulmuştur.
Hatay'ın diplomatik yöntemlerle anavatana katılması, ülkemizin barışçı kimliğini ortaya koyan bir başarıdır.
Hatay konusuna özel bir ilgi gösteren Atatürk'ün başlattığı çalışmalar, milli birlik ve bütünlüğün sağlanması bakımından hayati önemi bulunan bu başarının yolunu açmıştır.
Bağımsız Hatay Parlamentosu'nun aldığı tarihi katılma kararıyla, uzun yıllardır özlemle beklenen büyük bir kucaklaşma gerçekleşmiştir.
Hataylıların anavatanla bütünleşme konusundaki kararlılığını ve özgür iradesini ortaya koyan bu kararın, milletimizin hedeflerine emin adımlarla yürümesi bakımından önemli bir merhaleyi oluşturduğu muhakkaktır.
Hataylı vatandaşlarımızı bu milli günümüzde yürekten tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen başta olmak üzere, bu amaç uğrunda çaba harcayan herkesi saygı ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı