Basın Açıklaması

16.07.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Dün ve bugün bazı basın-yayın organlarında ve internet sitelerinde yayımlanan haberlerle ilgili olarak aşağıdaki hususların açıklanmasında yarar görülmüştür.
Sayın Cumhurbaşkanımızın bu göreve seçilmeleri ile birlikte, Çankaya Köşkü'ne taşınmaları da gündeme gelmiştir.
Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi içerisinde bulunan ve Cumhurbaşkanlarına evsahipliği yapan Pembe Köşk'te restorasyon yapılabilmesi için gerekli çalışmalar, konunun uzmanları ve ilgili kurumların katılımıyla yürütülmektedir.
Cumhurbaşkanlarının ikameti için kullanılan Pembe Köşk, geçmiş dönemlerde belirli oranlarda tadilat görmüştür. Ekim 2000'de başlayıp, Şubat 2001'de tamamlanan tadilat sırasında Pembe Köşk'ün ortasında bulunan süs havuzunun yüzme havuzuna çevrilmesi ve binanın üstünün kapatılması sonucunda oluşan nemin, Köşk'e zarar verdiği, başlatılan çalışmalar neticesinde saptanmıştır.
Gelinen aşamada, uzmanlar tarafından "yorgun ve bakımsız" bulunan ve ikametgah olarak kullanılamayacağı bildirilen 1932 tarihli binada, Sayın Cumhurbaşkanımız döneminde herhangi bir restorasyon çalışması yapılmamıştır.
Dolayısıyla iddia edildiği üzere "Pembe Köşk'ün Sayın Cumhurbaşkanımız döneminde yanlış uygulama yüzünden yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı" yönündeki ifadeler tamamıyla gerçek dışıdır.
Bu dönemde hiçbir tadilat yapılamadığından, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Hanımefendi, bir süredir kullandıkları Dışişleri Konutu'nda ikamet etmeyi sürdürmektedirler.
Konunun, gerçekle bağdaşmayan iddialarla başka yönlere çekilmesi üzüntüyle karşılanmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Yazdır Paylaş Yukarı