Kara Kuvvetleri'nin Kuruluş Yıldönümü

28.06.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, Kara Kuvvetleri'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'e bir mesaj göndermiştir.
Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajı şöyledir:
"Silahlı Kuvvetlerimizin belkemiği olan Kara Kuvvetlerimiz, köklü ve şanlı bir tarihe sahiptir. Vatanı için canını vermekten çekinmeyen Türk askeri, cesaret, vatanseverlik ve fedakarlık timsalidir.
Türk Ordusu tarih boyunca önemli zaferlere imza atmış, tüm dünyanın övgüsünü kazanmıştır. Malazgirt'te, Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da, eşsiz kahramanlıklar göstermiş ve tarihe damgasını vurmuştur.
Vatan savunmasında, teröre karşı verilen üstün mücadelede Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm unsurları gibi Kara Kuvvetlerimiz de, takdirle karşıladığımız fedakarca bir gayretin içindedir.
Kara Kuvvetlerimiz, uluslararası görevlerdeki başarısıyla da üstün görev kabiliyetini ve dünyanın örnek askeri güçleri arasında olduğunu ispat etmekte, dünya barışına katkı sağlamaktadır.
Sosyal sorumluluk projelerine de destek veren Kara Kuvvetlerimiz, doğal afet gibi felaketlerde donanımı, personeli ve bilgi birikimiyle vatandaşlarımızın yardımına koşmaktadır.
Değişen dünya konjonktörü ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda modernizasyon çalışmalarını sürdüren Kara Kuvvetlerimiz, her geçen gün harekat kabiliyetini artırarak, gücüne güç katmaktadır.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları vatan yapan tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükran duyuyorum.
Türk Kara Kuvvetleri'nin kuruluş yıldönümünü tebrik ediyor, size ve şahsınızda Kara Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı