Çin Halk Cumhuriyeti Ziyareti

17.06.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, Devlet Başkanı Hu Jintao'nun davetlisi olarak 23-29 Haziran 2009 tarihlerinde Çin Halk Cumhuriyeti'ne resmi ziyarette bulunacaklardır.
Sayın Cumhurbaşkanımıza ziyaretleri sırasında, Devlet Bakanı Sayın Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Sayın Beşir Atalay, milletvekilleri ile kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileri ve işadamlarımızdan oluşan bir heyet refakat edecektir.
Sayın Cumhurbaşkanımızın Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Hu Jintao ile gerçekleştirecekleri görüşmelerde, ikili ilişkilerimiz tüm yönleriyle ele alınacak, işbirliği alanlarımızın ülkelerimizin ortak menfaatlerine hizmet edecek şekilde çeşitlendirilmesi ve güçlendirilmesi imkanları değerlendirilecek, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacaktır.
Ziyaret münasebetiyle, Türkiye-ÇHC İş Forumu düzenlenmesi ve iki ülke arasındaki ahdi zemini tamamlamaya yönelik anlaşmaların imzalanması da öngörülmektedir.
Sayın Cumhurbaşkanımız, Pekin'in yanı sıra Xi'an, Shenzhen ve Urumçi'de de temas ve incelemelerde bulunacaklardır.
Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretlerinin, tarihten gelen dostluk bağlarına sahip olduğumuz, zengin tarihi ve kültürel mirası ile siyasi ve ekonomik konumu itibariyle önemli bir ortağımız olarak değerlendirdiğimiz Çin Halk Cumhuriyeti ile ilişkilerimizin ve işbirliğimizin ileriye taşınmasına, aynı şekilde bölgesel ve uluslararası konulardaki diyalogumuzun güçlendirilmesine vesile olacağına inanılmaktadır.
Yazdır Paylaş Yukarı