Türkiye Kızılay Derneği'nin Kuruluş Yıldönümü

11.06.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Kızılay Derneği'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla Genel Başkan Tekin Küçükali'ye bir mesaj göndermiştir.
Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajı şöyledir:
"Gücünü ve kaynağını toplumdan alarak, ihtiyacı olan insanlara savaşta ve barışta yardım etmeyi ilke edinen Türkiye Kızılay Derneği, ülkemizin afetlerle mücadelede de en önemli gücünü oluşturmaktadır.
Ülkemizde ve yurtdışında hizmet kalitesiyle adından söz ettiren Türkiye Kızılay Derneği, ülkemizin büyüklüğüne yakışan bir şekilde zor durumdaki insanların yardımına koşmaktadır.
Memnuniyetle vurgulamak isterim ki, Kızılay, bugün tüm dünyada saygın bir kuruluş haline gelmiştir.
Milletimizin yardımlaşma ve dayanışma gücünü ulvi amaçlar doğrultusunda harekete geçirmeyi başaran Kızılay'ın, gönüllü destekleri büyük bir toplumsal güce dönüştüren bir hayır kurumu olduğu unutulmamalıdır.
Bu nedenle vatandaşlarımızın, kan bağışı ve diğer yardımlarıyla Kızılay'ı desteklemeye devam etmesinin büyük önem taşıdığını vurgulamak istiyorum.
Şüphesiz ki, bu güzide kuruluşumuz, milletimizden aldığı güçle daha çok insana ulaşacak ve hizmet kalitesini artıracak, var gücüyle çalışmalarını sürdürecektir.
Türkiye Kızılay Derneği'nin 141. kuruluş yıldönümünü tebrik ediyor, size, Kızılay'ın tüm çalışanlarına başarı dileklerimi, sevgi ve selamlarımı iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı