Türk Hava Kuvvetleri'nin Kuruluş Yıl Dönümü

01.06.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'na bir mesaj göndermiştir.
Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajı şöyledir:
"Ülke semalarında bir yıldız gibi parlayan, donanımı, eğitimi, disiplini ve harekat kabiliyetiyle savunma gücümüzü artıran Hava Kuvvetlerimiz, Silahlı Kuvvetlerimizin en önemli unsurlarından biridir.
Dünyanın ilk askeri havacılık teşkilatlarından olan Hava Kuvvetlerimiz, köklü tarihi ve bugün ulaştığı parlak seviyeyle milletimizi gururlandırmaktadır.
Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir" direktifini şiar edinen Hava Kuvvetlerimiz, uluslararası görevlerdeki başarıları ve dinamik yapısıyla tüm dünyada adından övgüyle sözettirmektedir.
Hava Kuvvetlerimiz gelecekte daha da güçlenerek görev ve sorumluluklarını aynı bilinç ve hassasiyetle yerine getirecektir. Kutsal görevleri sırasında şehit olan tüm kahraman havacılarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.
Dünyanın sayılı hava güçleri arasında bulunan Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluş yıldönümünü kutluyor, size ve Hava Kuvvetlerimizin fedakar mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı