Kırgızistan ve Tacikistan Ziyareti

25.05.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sayın Kurmanbek Bakiev ile Tacikistan Cumhurbaşkanı Sayın İmamali Rahman'ın davetlerine icabetle, 26-28 Mayıs 2009 tarihlerinde Kırgızistan'a, 28-30 Mayıs 2009 tarihlerinde de Tacikistan'a resmi ziyaretlerde bulunacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımıza bu ziyaretlerinde, Devlet Bakanı Sayın Faruk Çelik ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Nihat Ergün, milletvekillerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileri ile işadamlarımız ve basın mensuplarımızdan oluşan bir heyet refakat edecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımız ziyaretleri esnasında, Kırgız ve Tacik mevkidaşlarıyla ikili ilişkilerimizin ve işbirliğimizin yanı sıra, bölgesel ve uluslararası konularda görüşmelerde bulunacaklar, bu ülkelerde yerleşik vatandaşlarımızla biraraya geleceklerdir. Aynı şekilde, ziyaretler münasebetiyle Türk-Kırgız ve Türk-Tacik İş Konseyi toplantıları yapılması, iki ülke arasındaki mevcut ahdi zemini tamamlayacak bazı anlaşmaların imzalanması da öngörülmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın, tarihten gelen kuvvetli ve derin dostluk, kardeşlik ve işbirliği bağlarına sahip olduğumuz Orta Asya bölgesine daha önce gerçekleştirdikleri resmi seyahatlerin devamı niteliğindeki Kırgızistan ve Tacikistan ziyaretleri, dost ve kardeş ülkelerimiz ile milletlerimiz arasında memnuniyet verici düzeyde seyreden köklü ilişkilerin ve işbirliğimizin en üst düzeyde tüm yönleriyle ele alınmasına ve daha da ileriye taşınması imkanlarının değerlendirilmesine; keza, uluslararası ve bölgesel konulardaki diyaloğumuzun güçlendirilmesine vesile olacaktır.
Yazdır Paylaş Yukarı