Slovenya Cumhurbaşkanı Sayın Danilo Türk'ün Ülkemizi Ziyaretleri

19.05.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Slovenya Cumhurbaşkanı Sayın Danilo Türk, 20-21 Mayıs 2009 tarihlerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlisi olarak Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunacaktır. Ziyareti sırasında, konuk Cumhurbaşkanına geniş bir işadamı heyeti de eşlik edecektir.

Gerçekleştirilecek görüşmelerde, ikili ilişkilerimiz ve işbirliğimiz tüm boyutlarıyla ele alınacak, aynı şekilde Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ile uluslararası ve bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunulacaktır. Bu vesileyle, işbirliği alanlarımızın güçlendirilmesi ve çeşitlendirilmesi imkanları değerlendirilecektir.

Slovenya Cumhurbaşkanı Sayın Türk, Ankara'daki resmi temaslarının ardından, İstanbul'a geçerek ekonomik ve kültürel faaliyetlerde bulunacak, ayrıca Boğaziçi Üniversitesi'nde bir konferans verecektir.

Sözkonusu ziyaretin, ikili siyasi, ticari, ekonomik, kültürel ve beşeri ilişkilerimizde son dönemde yakalanan ivmenin teyit edilerek, dost ve müttefik ülkelerimiz arasındaki işbirliğinin ileriye taşınmasına, uluslararası ve bölgesel konulardaki diyaloğumuzun güçlendirilmesine katkı sağlayacağına inanılmaktadır.
Yazdır Paylaş Yukarı