19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajları

18.05.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Saygıdeğer Vatandaşlarım, Sevgili Gençler,
Büyük bir kıvançla kutladığımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Zaferlerle dolu bir geçmişe sahip olmanın gururunu, Atatürk'ün gençlerimize armağan ettiği bu Bayramda bir kez daha yaşıyoruz.
Büyük Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkması, milletimiz için yeni ve dinamik bir sürecin temellerini atmıştır.
Bu tarihi adımın nihai hedefini her ferdin özgür iradesiyle ülkenin geleceğinde söz sahibi olduğu modern ve bağımsız bir devletin kurulması oluşturmuştur. 19 Mayıs aynı zamanda, dünü, bugünü ve geleceği birlikte kucaklayan ileri görüşlü bir adımdır.
Türk milleti kaderini hep kendi elleriyle çizmiştir. Atatürk'ün önderliğinde verilen milli mücadele de, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması da esasen milletimizin bu vasfını en iyi şekilde ortaya koymaktadır.
Milletimiz bunu tesadüfler sonucu değil, stratejik ve akılcı adımlarla, öngörülü yaklaşımlarla ve büyük fedakarlıklarla başarmıştır.
Türkiye, Cumhuriyet'in ilanının ardından çağını aşan bir vizyonla, ufkun ötesini de gören bir anlayışla her alanda büyük hamleler gerçekleştirmiştir. Bu gelişmeyi ülkemizin sahip olduğu sağlam değerlere ve değişimlere uyum sağlama yeteneğine borçlu olduğumuzu özellikle vurgulamak isterim. Bugün bu reformist yaklaşımın toplumsal hayatın bütün alanlarında devam ettiğini görmekten de ayrıca büyük memnuniyet duyuyorum.
Gerek ülkemizin standartlarını yükseltmek, gerek demokrasimizi daha da derinleştirmek, gerekse gücümüzü en üst seviyeye taşımak hedefine yönelik olarak bugün birlikte çalışma iradesiyle hakikaten güzel çalışmalar yapılmaktadır.
Bu çalışmaların sürekliliği ve başarısı açısından şunu ifade etmek isterim ki, vatandaşlarımızın özgürlüğü ve mutluluğu için, demokratik değerlerin ve insan haklarının geliştirilmesi elzemdir.
Türkiye ancak böylelikle daha büyük dönüşümleri gerçekleştirebilecek, dünyadaki etkinliğini ve ağırlığını daha çok artırabilecektir.
Bu konuda milletimizin gücüne ve potansiyeline inanıyoruz. Ülkemize güveniyor, 86 yılda elde edilen başarıların ışığı altında geleceğe güvenle bakıyoruz.
Şüphesiz bu güvenimizin temel dayanağı, kendisinden çok şey beklediğimiz Türk gençliğidir. Bugün ne mutlu bizlere ki, milli ve manevi değerlerine bağlı, ufku geniş, özgüveni yüksek genç bir nesil yetişmektedir.
Sevgili Gençler,
Bugün sizlerin bayramıdır. 19 Mayıs'ın gençlere bayram olarak armağan edilmesi, sizlere verilen değerin yanı sıra, Atatürk'ün ve onun şahsında milletimizin size olan inancını da ortaya koymaktadır. Çünkü sizler bu ülkenin umudu ve geleceğisiniz. Varlığınız milletimiz için çok şey ifade etmektedir.
Sizlerden isteğimiz, ülkenizi, milletinizi, ailenizi ve tüm insanları sevmenizdir. Sevgi her şeyin başlangıcı, hayata dair tüm güzelliklerin, insana dair tüm değerlerin temelidir.
Bununla birlikte çevreye, başka kültürlere, insanlara, etik değerlere saygılı, ülke ve dünya sorunlarını önemseyen bir hareket tarzını içtenlikle benimsemenizdir.
Bilginin, demokrasinin, insan haklarının, hukukun üstünlüğünün gelişmenin temel dinamiği haline geldiği günümüz dünyasında ülkeler gibi, bireylerin de kendi içine kapanarak hedeflerini gerçekleştirmesi mümkün değildir. Bu nedenle dışa açık olmalı, dünyadaki değişimleri anlamak ve kendinizi çağın şartlarına hazırlamak için her zamankinden daha çok gayret göstermelisiniz.
Başarılı olmak size sağlanan imkanların yanında elbette ki, kendi gayretlerinize, yoğun bir şekilde çalışmanıza bağlıdır. Hata da yapsanız, hedefleriniz doğrultusunda ilerlemekten vazgeçmeyin.
Hedeflerinizin büyük olması, ufkunuzun geniş olması, hep ileriye bakmanız eminim ki, sizlere her zaman güç ve dinamizm kazandıracaktır.
Hiçbir zaman unutmayınız ki, güzel ülkemiz büyük bedeller ödenerek kuruldu. Türkiye'nin bugünkü seviyeye ulaşması, bölgesinde ve dünyada söz sahibi olmasını sağlayacak güç ve imkanlara kavuşması için büyük mücadeleler verildi.
Gün gelecek kalkınma ve modernleşme davasında bayrağı sizler taşıyacaksınız. İnancım odur ki, sizler de kendinizden sonraki nesillere daha gelişmiş, daha müreffeh bir ülke bırakmak için çalışacaksınız. Türkiye'yi daha büyük, daha güçlü yapma mücadelesinde hep en ön saflarda yer alacak, ülkeniz için, milletiniz için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaksınız.
Şunu asla hatırdan çıkarmayınız ki, bu, millet olarak hepimizin, gelecek nesillere karşı en önemli vazifesidir.
Ben genç nesillerin, "En medeni ve en müreffeh millet olarak varlığımızı yükselteceklerine" yürekten inanıyorum.
Sizlere güveniyor ve sizlerden dünyanın her tarafında büyük başarılar bekliyoruz. Bu özgüvene ve yeteneğe sahip olduğunuzdan şüphem yoktur.
Bu duygu ve düşüncelerle, sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum.
Yazdır Paylaş Yukarı