12. Avrasya Ekonomi Zirvesi

06.05.2009
Sayın Cumhurbaşkanımızını 12. Avrasya Ekonomi Zirvesi'ne gönderdikleri mesaj aşağıda sunulmaktadır.

"Marmara Grubu Vakfı tarafından düzenlenen 12. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin açılışı münasebetiyle katılımcı Devlet Başkanlarını, Bakanları, Milletvekillerini, iş, bilim ve akademi dünyası ile sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcilerini ve tüm seçkin konukları en halisane duygularımla selamlıyorum.

Bu vesileyle, Zirve toplantısının gerçekleştirilmesinde katkıda bulunan, başta Marmara Grubu Vakfı'nın yöneticileri olmak üzere, herkese samimi tebrik ve takdirlerimi ifade ediyorum.

Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin önceki toplantılarda olduğu gibi bu sene de, bölgemizde ve dünyada gündemin üst sıralarını işgal eden son derece mühim konularda faydalı ve zamanlı bir fikir teatisine imkan tanıyacağına inanıyorum.

Ekonomiden uluslararası ilişkiler ve siyasete, enerji politikalarından çevre ve iklim değişikliğine uzanan geniş bir yelpazede yeni arayışların hız kazandığı, küresel meselelere küresel cevapların tartışıldığı bir dönemde, geleceğe dönük verimli neticeler alınmasına vesile olacağını düşündüğüm 12. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin bölge halklarının refah ve mutluluklarına katkı sağlayacağı ümidiyle, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.