Portekiz Cumhurbaşkanı Sayın Anibal Cavaco Silva'nın Ülkemizi Ziyaretleri

24.04.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Portekiz Cumhurbaşkanı Sayın Anibal Cavaco Silva, 11-15 Mayıs 2009 tarihlerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlisi olarak, Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunacaktır. Konuk Cumhurbaşkanına ülkemizi ziyareti sırasında, bazı hükümet üyeleri ve geniş bir işadamı heyeti eşlik edecektir.

Ziyaret vesilesiyle, ikili ilişkilerimizin yanısıra, Türkiye-AB ilişkileri ile bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacak ve işbirliği alanlarının çeşitlendirilerek daha da güçlendirilmesi imkanları değerlendirilecektir.

Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva ve beraberindeki heyet, Ankara'daki resmi temaslarının yanısıra, İstanbul'da kültürel ve ekonomik faaliyetlerde bulunacak, ayrıca ülkemizin bazı tarihi ve turistik yerlerini ziyaret edecektir.

Sözkonusu ziyaretin, Güney Avrupa'nın iki uç noktasında ortak demokratik değerler çevresinde birleşen dost ve müttefik ülkelerimiz ve milletlerimiz arasındaki köklü ilişkilerin daha da ileriye taşınmasına, Türkiye-Portekiz ilişkilerinde işbirliği ve diyalog temelinde yakalanan ivmenin süreklilik kazanmasına imkan tanıyacağına inanılmaktadır.
Yazdır Paylaş Yukarı