Benin Cumhurbaşkanı Sayın Boni Yayi'nin Türkiye Ziyareti

08.04.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Benin Cumhurbaşkanı Sayın Boni Yayi Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlisi olarak 9-11 Nisan 2009 tarihlerinde Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunacaktır.

Cumhurbaşkanı Yayi'nin sözkonusu seyahati Türkiye ile Benin arasında Devlet Başkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk ikili resmi ziyaret olması bakımından özel bir önem taşımaktadır.

Ziyaret kapsamında, Sayın Cumhurbaşkanımız ile Benin Cumhurbaşkanı arasında yapılacak görüşmelerde ikili ilişkilerimizin ve işbirliğimizin her alanda çeşitlendirilmesi ve güçlendirilmesi imkânları gözden geçirilecek, bölgesel ve uluslararası konularda istişarelerde bulunulacaktır.

Cumhurbaşkanı Sayın Yayi'nin Türkiye'de gerçekleştireceği temas ve incelemeler, ülkemizin Benin ile sahip olduğu siyasi, ekonomik, ticari ve eğitim-kültür ilişkilerinin daha da geliştirilmesi imkânlarının değerlendirilmesine, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin en üst düzeyde ele alınmasına vesile olacaktır.

Türkiye'nin Afrika ile sahip olduğu stratejik ortaklık ilişkileri çerçevesinde, özellikle Sahraaltı Afrika ülkeleriyle ikili seviyede yürüttüğümüz karşılıklı ziyaretlerde son dönemde kayda değer bir artış yaşanmıştır. Benin Cumhurbaşkanı Sayın Yayi'nin ülkemizi resmi ziyareti, Türkiye ile Afrika ülkeleri arasındaki istişare ve temasların pekiştirilmesi açısından da fayda sağlayacaktır.
Yazdır Paylaş Yukarı