Afganistan'da Meydana Gelen Trafik Kazasında İki TİKA Görevlisinin Hayatını Kaybetmesi

05.04.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, Afganistan'da meydana gelen trafik kazasında iki TİKA görevlisinin hayatını kaybetmesi nedeniyle bir mesaj yayınlamıştır.
Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajı şöyledir:
"Afganistan'da meydana gelen trafik kazasında Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın iki görevlisinin hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.
Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı, tarihten gelen dostluk ve kardeşlik ilişkilerine sahip olduğumuz Afganistan'da önemli çalışmalar gerçekleştirmekte, bu ülkedeki görevlileri aracılığıyla üstlendiği misyonu başarıyla yerine getirmektedir.
Afganistan'da görev yapan TİKA görevlilerinin, eğitim ve sağlık alanları başta olmak üzere, Afgan halkına sağladığı desteği ve hizmetlerini takdirle karşılıyoruz.
Bu elim kazada hayatını kaybeden Alaaddin Doğan'a ve Mustafa Demirkıran'a Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine, milletimize, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı mensuplarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum."
Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıca, Devlet Bakanı Prof. Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu ile TİKA Başkanı Musa Kulaklıkaya'yı arayarak, üzüntülerini ve taziyelerini bildirmiştir.
Yazdır Paylaş Yukarı