İkinci İnönü Zaferi'nin Yıl Dönümü

31.03.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, İkinci İnönü Zaferi'nin yıldönümü mesajları aşağıda sunulmaktadır:
"Milletimiz, Büyük Atatürk'ün önderliğinde yürütülen İstiklal Savaşı'nda, kahramanlığıyla, cesaretiyle, hürriyet tutkusuyla, vatan sevgisinin en güzel örneklerini sergilemiştir.
Bu ruhla, savaşın kritik bir aşamasında kazanılan İkinci İnönü Zaferi, Türk milletinin, atalarımızın emaneti olan kutsal vatan topraklarına her şart altında sahip çıkacağını bir kez daha kanıtlamıştır.
İsmet İnönü komutasındaki Ordumuzun Batı Cephesi'nde zafere ulaşması, şüphe yoktur ki, bağımsızlık ümidini güçlendirirken, nihai zaferin kazanılması yolunda halkımıza moral ve güç vermiştir.
Bugün aziz milletimiz, böylesine büyük fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin, bir güven ve istikrar unsuru olarak gelişmesi ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşınması amacıyla takdire şayan bir gayretin içindedir.
Tarihimizdeki zaferlerle birlikte, geçmişten günümüze her alanda elde edilen muazzam başarıları, Türk milletinin hedeflerini yakalayacağının bir göstergesi olarak değerlendiriyorum.
İkinci İnönü Zaferi'nin yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İsmet İnönü'yü ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı ve şükranla anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı