Dünya Tiyatro Günü

27.03.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"İnsan her zaman hayatı anlamaya ve anlatmaya çalışmıştır. Diğer sanat disiplinleriyle yakın ilişkisi ve etki alanıyla tiyatro, bu çabanın en sade, en güçlü araçlarından biri olmuştur.
Tiyatro insana, hayata dair ne varsa onu sunar, kendi anlatım gücüyle gerçekleri çarpıcı şekilde ortaya koyar. Eğitici işleviyle tiyatro, insana kendini ve hayatı sorgulamasının, doğruya, iyiye, güzele ulaşmasının anahtarlarını verir.
Seyirciyle oyuncu arasında kurulan doğrudan ilişki, tiyatroyu bambaşka bir dünya haline getirir.
Tiyatro, farklı görüşlerin, kültürlerin, inançların, birbirini anlamasına, insanın kendini tanımasına imkan tanır. Sevgiyle barışı yayan birleştirici bir güç olur. İnsanlar arasında köprüler kurar.
Düşünen, sorgulayan, ötekileştirmeden farklı olana saygı duyan bir zihniyetin oluşturulmasında tiyatro geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de üzerine düşeni yapacaktır.
Yeni nesilleri erken yaşlarda tiyatroyla tanıştırmak, onlara tiyatro sevgisi aşılamak, şüphe yoktur ki, daha güzel bir dünyanın kapılarını açacaktır.
Tiyatro, dünya varoldukça yaşayacak ve hayatımızdaki vazgeçilmez yerini korumaya devam edecektir.
Toplumun sanat kültürünün ve estetik duyarlılığının gelişmesi ve Türk tiyatrosunun ilerlemesi için çaba gösteren tüm sanatçılarımızı tebrik ediyorum.
Bütün tiyatrocularımızın ve tiyatroya emeği geçenlerin Dünya Tiyatro Günü'nü kutluyor, ebediyete intikal eden sanatçılarımızı rahmetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı