Brüksel'e Hareketlerinden Önce Basına Yaptıkları Açıklama

25.03.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın Brüksel'e hareketlerinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basına yaptıkları açıklama aşağıda sunulmaktadır:

"Değerli Basın Mensupları,
Biraz sonra, Brüksel'de bir dizi temas ve faaliyette bulunmak üzere Belçika'ya hareket ediyorum.
Ziyaretim sırasında, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, Dışişleri Bakanı Sayın Ali Babacan, TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Sayın Yaşar Yakış ve diğer yetkililerimiz bana refakat edecekler.
Bu seyahatime, Türkiye'den AB Komisyonu'na Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olması bakımından özel önem atfediyorum.
Brüksel'de, AB Komisyonu Başkanı Barroso ile görüşecek ve Sayın Barroso'nun düzenleyeceği çalışma yemeğine katılacağım.
AB Komisyonu'yla en üst düzeyde yapacağımız bu görüşmelerde Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri bağlamındaki gelişmeler ile bölgesel ve küresel sorunları ele alacağız.
Bu vesileyle, "Avrupa İş Konfederasyonu" (EUROBUSINESS) ile Belçika Girişimciler Federasyonu tarafından, Avrupa Birliği Komisyonu ve Çek Cumhuriyeti Dönem Başkanlığının da desteğiyle gerçekleştirilecek "Avrupa İş Zirvesi"ne de şeref konuğu olarak katılacağım.
Bu yıl yedincisi düzenlenecek olan Avrupa İş Zirvesi, Avrupa'daki özel sektör çatı kuruluşlarını ve üst düzey siyasi karar alıcıları buluşturan en önemli etkinlikler arasında yer alıyor.
Gerek Zirve'nin, gerek Zirve marjında yapacağım ikili görüşmelerin Avrupalı yetkililerle, Avrupa'daki önde gelen iş çevreleriyle ülkemizin Avrupa Birliği'yle ilişkilerinde katettiği mesafenin ve ulaştığı aşamanın etraflıca ele alınması için iyi bir vesile teşkil edeceğine inanıyorum.
Brüksel ziyaretimin ikili boyutunda ise, Belçika Kralı II. Albert ile bir görüşme yapacağım ve Belçika Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Karel De Gucht'ü kabul edeceğim.
Bu görüşmelerimizde, Belçika'yla ikili ilişkilerimizi ve bölgesel konuları tüm yönleriyle en üst düzeyde ele alacağız.
Brüksel ziyaretimin, hem Belçika'yla ikili ilişkilerimizin hem de AB üyelik sürecimizin ele alınması ve bu sürece gösterdiğimiz ilginin tezahürü açısından faydalı olacağı kanaatindeyim.
Teşekkür ederim."
Yazdır Paylaş Yukarı