Belçika Ziyareti

25.03.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, 25-27 Mart 2009 tarihlerinde bir dizi temas ve faaliyet için Brüksel'i ziyaret edeceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız Brüksel'de AB Komisyonu Başkanı Barroso ile görüşmelerde bulunacaklar; bilahare, Sayın Barroso tarafından verilecek çalışma yemeğine katılacaklardır. Sözkonusu görüşmelerde, Türkiye-AB ilişkileri bağlamındaki gelişmeler ile bölgesel ve küresel sorunların ele alınması öngörülmektedir. Bu ziyaret Türkiye'den AB Komisyonu'na Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyareti teşkil edecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımız bu vesileyle, 26 Mart günü Belçika Kralı II. Albert ile bir görüşme yapacaklar ve Belçika Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Karel De Gucht'u kabul edeceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız Brüksel'de ayrıca, Avrupa'daki özel sektör çatı kuruluşlarını biraraya getiren ve "Avrupa İş Konfederasyonu" (EUROBUSINESS) ile Belçika Girişimciler Federasyonu tarafından, Avrupa Birliği Komisyonu ve Çek Cumhuriyeti Dönem Başkanlığının desteğiyle bu yıl yedincisi düzenlenen "Avrupa İş Zirvesi"ne şeref konuğu olarak katılarak bir konuşma yapacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımıza Brüksel ziyaretinde Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, Dışişleri Bakanı Sayın Ali Babacan, TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Sayın Yaşar Yakış ve diğer yetkililerden oluşan bir heyet refakat edecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinin ve Belçika'yla ikili ilişkilerimizin en üst düzeyde ele alınmasına olanak verecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri aynı zamanda, Avrupa'daki önde gelen iş çevreleri ile ülkemizin Avrupa Birliği'yle ilişkileri bağlamında katettiği aşamanın ele alınmasına vesile teşkil edecektir.
Yazdır Paylaş Yukarı