Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari ve PML-N Lideri Şerif ile Telefon Görüşmesi

18.03.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız Pakistan Cumhurbaşkanı Sayın Asıf Ali Zardari'yi 17 Mart 2009 tarihinde telefonla arayarak Pakistan'da kısa süre önce yaşanan iç siyasi meseleler sebebiyle ortaya çıkan gerginliğin büyümesine izin verilmeden ve uzlaşma yoluyla çözüme kavuşturulmasından duyduğumuz memnuniyeti dile getirmişlerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız bu çerçevede meselenin Pakistan Hükümeti tarafından çözümleniş biçimini takdir ettiğimizi de ayrıca vurgulamışlardır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanı Sayın Zardari ile yaptıkları görüşmeden sonra ana muhalefet partisi PML-N lideri Sayın Navaz Şerif'i de arayarak aynı görüşleri ifade etmişlerdir.

Sözkonusu görüşme sırasında Sayın Cumhurbaşkanımız kardeş ülke olarak gördüğümüz Pakistan'ın huzurunun Türkiye için huzur kaynağı olduğunu, Pakistan'da yaşanan her acının ise ülkemizde de tümüyle hissedildiğini kaydetmişlerdir.

Cumhurbaşkanı Sayın Zardari ve PML-N Başkanı Sayın Şerif, Sayın Cumhurbaşkanımıza ifadeleri için teşekkür etmişler ve Türkiye'nin Pakistan için özel konumda bulunan bir ülke olduğunu vurgulamışlardır.
Yazdır Paylaş Yukarı