18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi

17.03.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 94. Yıldönümü mesajları aşağıda sunulmaktadır:
"Toplumları millet yapan tarihleridir, kültürleridir, değerleridir. Türk milleti eşsiz bir tarihsel ve kültürel mirasa sahiptir.
Milletimiz bağımsızlık inancı, hürriyet tutkusu ve vatan sevgisiyle önüne çıkan tüm engelleri aşarak bugünlere ulaşmıştır. Tarih boyunca başı dik, onurlu, hür ve müstakil yaşamıştır.
Türk milletini tarihte farklı kılan vatan aşkı, dayanışması, birlik ve beraberlik ruhudur. Milletimiz vatan söz konusu olduğunda canını hiçe sayarak imkansızı başarmıştır.
Bu ruh bize Çanakkale'de gördüğümüz gibi unutulmaz zaferler kazandırmıştır.
Çanakkale, bağrında yatan binlerce şehidimizle bir onur, gurur, şeref ve hürriyet abidesidir. Bu güzel vatan bizlere aziz şehitlerimizin mirasıdır.
18 Mart Deniz Zaferi'nin ardından, kara savaşlarında da elde edilen inanılmaz başarı, Türk milletinin gelecekte vereceği büyük mücadelede neler yapabileceğinin de göstergesi olmuştur.
"Çanakkale geçilmez" dedirten kahramanlarımız tüm dünyaya milletimizin gücünü göstermiştir.
Üstün bir komutanlık örneği gösteren Büyük Önder Mustafa Kemal de, tarih sahnesine güçlü şekilde Çanakkale'de çıkmıştır.
Geçmişte büyük bir savaşın cephesi olan Çanakkale, bugün dünyaya barış mesajları taşımaktadır.
Çanakkale aynı zamanda milletimizin her karışı şehit kanlarıyla sulanan mukaddes vatanımıza sahip çıkma kararlılığını ortaya koyan bir semboldür. Türk milleti, büyük bir fedakarlık timsali olan ve gönüllerde ölümsüzleşen şehitlerini hiçbir zaman unutmayacaktır.
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyor, vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı