İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

12.03.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yayımlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:
"İstiklal Marşı, Türk milletinin kahramanlığının, vatan sevgisinin, hürriyet tutkusunun, karakterinin ve eşsiz mücadelesinin ölümsüzleşen anıtıdır. Milli mücadelenin en çetin dönemlerinde halkımıza büyük cesaret ve moral aşılamıştır.
İstiklal Marşı'nın insanın içini titreten her mısrası bize kim olduğumuzu, nereden gelip nereye gittiğimizi, bu vatana nasıl sahip çıktığımızı anlatır.
Mehmet Akif Ersoy, milletimizin duygularını öylesine derin, öylesine anlamlı ifade etmiştir ki, İstiklal Marşı onun kaleminden çıkıp milletin en büyük değeri olmuştur.
Mehmet Akif alçakgönüllü, vatanına, milletine aşık bir insandı. İstiklal Marşı'nı tüm eserlerini topladığı Safahat'a almayıp milletimize maletmesi ve ordumuza ithaf etmesi bunun en güzel göstergesidir.
İstiklal Savaşı'na şair, mütefekkir ve vatansever kimliğiyle eşsiz destek veren Mehmet Akif, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın" derken verilen mücadelenin büyüklüğünü ve zorluğunu ifade etmiştir.
İstiklal Marşı'nda vurgulandığı gibi Türk Milleti ezelden ebede uzanan tarihi, kültürü, maneviyatı, ruh ve gönül yüceliğiyle her türlü engeli aşacak güce sahiptir.
Bizler bu bilince sahip çıkarak hedeflerimizi gerçekleştirecek ülkemizi güçlendirerek, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız.
Şehitlerimize ve vatan kahramanlarına en büyük borcumuz, gelecek nesillere daha güçlü ve daha müreffeh bir ülke bırakmaktır. Etle tırnak gibi olan milletimizin her ferdi bunun için üzerine düşen sorumluluğu seve seve yerine getirecektir.
İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, değerli vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u, İstiklal Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyor, vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı