Basın Açıklaması

05.03.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bir gazetenin 5 Mart 2009 tarihli nüshasında yer alan "Çankaya'nın internet sitesinde skandal rapor" başlıklı haber ile ilgili olarak yanlış anlaşılmaların önlenebilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.
Devlet Denetleme Kurulu tarafından, Tuzla Tersaneleri Bölgesinde yaşanan ölümlü kazaların araştırılması maksadıyla bir çalışma yapılmış ve çalışma sonucunda 26.11.2008 tarih ve 2008/1 sayılı Araştırma ve İnceleme Raporu düzenlenmiştir. Söz konusu çalışma kapsamında, deniz ticareti ve tersanecilik sektöründeki tüm tarafların görüşleri alınmış ve konuyla ilgili olarak basına yansıyan haber ve yorumlar da Rapora eklenmiştir. Bu çerçevede, söz konusu haberde alıntılanan Yunanistan ile ilgili değerlendirmeler, İstanbul İhracatçı Birliklerinde düzenli olarak organize edilen, ülke sohbet toplantılarından "Yunanistan Sohbet Toplantısı" sırasında katılımcılar tarafından ifade edilen ve toplantı sonrasında düzenlenen tutanakta yer verilen görüşlerdir. Bu nedenle, söz konusu görüş ve değerlendirmeler, Devlet Denetleme Kurulu'na ait olmayıp Kurulu da bağlamamaktadır.
Ancak, bu görüşlerin yine de raporda ek olarak yer almaması gerekirdi. Dost Yunan halkına yönelik kabul edilemez ifadelerin bulunduğu ekler bölümü Rapordan derhal çıkartılmış ve internet sitesinden kaldırılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Yazdır Paylaş Yukarı