Suudi Arabistan'ı Ziyaret

02.02.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın davetlisi olarak, Kral Abdullah'ın 2006 ile 2007 yıllarında ülkemize gerçekleştirmiş olduğu ziyaretleri iadeten, 3-6 Şubat 2009 tarihlerinde Suudi Arabistan'a resmi ziyarette bulunacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Kral Abdullah'la yapacakları görüşmelerde Türkiye-Suudi Arabistan ikili ilişkileri ile iki ülkeyi yakından ilgilendiren bölgesel ve uluslararası meseleler ele alınacaktır. Bu çerçevede, ikili ticari ve ekonomik ilişkilerimizin geliştirilmesi ve Türkiye'nin Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ile ilişkileri de gündeme gelecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu vesileyle üst düzey Suudi yetkilileri kabul etmeleri de öngörülmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıca, Riyad ve Cidde'de Sanayi ve Ticaret Odalarını ziyaretle, Türk ve Suudi işadamlarına hitap edeceklerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Suudi Arabistan'daki temas ve incelemeleri çerçevesinde Cidde'deki İKÖ Sekretaryası'nı ve İslam Kalkınma Bankası'nı da ziyaret edeceklerdir.
Yazdır Paylaş Yukarı