Çalışan Gazeteciler Günü

10.01.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:
"Demokrasinin temel unsurlarından biri de, hiç şüphe yoktur ki, özgür bir basının mevcudiyetidir.
Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir. Basının sorumluluklarını layıkıyla ifa edebilmesinin şartı, basın özgürlüğünün sağlanması ve korunmasıdır. Esasen basının özgür olması, demokratik toplum olmanın da bir gereğidir.
Bireyin haber alma hakkını kullanmasına aracılık eden basının, doğru ve tarafsız bir görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendirme, her şart altında toplum yararını gözetme sorumluluğu vardır. Bu yaklaşımın halkımızın basınımıza güvenini sürekli kılacağı gibi, basınımızın itibarını da daha yukarılara taşıyacağı muhakkaktır.
Bu bağlamda, dünyayı saran ekonomik sorunların Türkiye'ye etkisinin en alt seviyede tutulabilmesi, ülkedeki güven ve istikrar ortamının sürekliliğinin sağlanması konusunda, toplumun tüm kesimlerine ve bu arada basınımıza da önemli yükümlülükler düştüğü kanaatindeyim.
Diğer yandan, mesleğin yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen, üstün bir çabayla topluma hizmet eden basın çalışanlarının haklarının korunmasını ve daha iyi imkanlara kavuşturulmalarını temenni ediyor, bunun, Türk basınının etkinliğinin artması bakımından taşıdığı önemin altını çizmek istiyorum.
Değerli basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Bu vesileyle, görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı