Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin Yıl Dönümü

27.12.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıldönümü vesilesiyle yayımlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:

"Büyük Atatürk'ün milli kongrelerin toplanmasının ardından Ankara'ya gelişi, İstiklal Savaşı'nın en önemli kilometre taşlarından birini teşkil etmektedir.

Atatürk'ün bu stratejik kararı, bağımsızlık yolunda yürütülen çalışmaları seferberliğe dönüştürürken, TBMM'nin açılması başta olmak üzere Türk milletinin kaderini değiştiren tarihi hamlelerin hayata geçirilmesini sağlamıştır.

27 Aralık 1919'da Atatürk ve arkadaşlarını sevgiyle ve coşkuyla karşılayan Ankaralılar, milli birliğin en güzel örneğini sergileyerek, milletimizin hür ve müstakil yaşama konusundaki kararlılığını da göstermişlerdir.

Milli mücadelenin karargâhı olma konumuyla Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında hayati rol oynayan Ankara, millet egemenliğine dayanan modern Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşuna evsahipliği yapmış ve Cumhuriyetin ilanından kısa süre önce ülkemizin Başkenti seçilmiştir.

Modern bir başkent olma yolunda gurur verici bir mesafe kateden Ankara'nın, sahip olduğu değerleri koruyarak gelişimini kesintisiz sürdüreceğine ve gelecek yıllara en iyi şekilde hazırlanacağına inanıyorum.

Ankara'ya gelişinin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle yad ediyor, vatandaşlarımıza selâm ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı