Kubilay'ın Şehit Edilişinin Yıl Dönümü

23.12.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Kubilay'ın şehit edilişinin yıldönümü dolayısıyla yayımlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:

"Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk'ün ortaya koyduğu hedef ve ilkeler doğrultusunda, heyecan ve şevkle geleceğe doğru yürüyüşünü devam ettirmektedir.

85 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca hayata geçirilen yenilikler ve elde edilen başarıların ülkemizi modern dünyada saygın bir konuma taşıdığı muhakkaktır.

Şüphesiz Türkiye Cumhuriyeti, bu seviyeye, özgüven ve birikimiyle birçok sorunu çözerek ve engeli aşarak gelmiştir. Bu vesileyle, ülkemizin modern, demokratik ve hür bir devlet olarak ilerleyişini sürdüreceğini bir kez daha vurgulamak isterim.

Türk milletinin Cumhuriyet ve demokrasi ideallerine bağlılığı ile vatanına sahip çıkma konusundaki güçlü iradesi, bugün iftihar ettiğimiz başarıları mümkün kılmıştır. Elbette bu süreçte, çetin imtihanlar yaşanmıştır. Ne mutlu ki, Türkiye, devlet ve millet olarak bunların hepsinden elbirliğiyle, alnı ak olarak çıkmıştır.

Bunlardan biri de, 23 Aralık 1930'da Menemen'de başgösteren ve Türk milletinin vicdanında derin bir yara açan menfur hadisedir.

Türk milleti engin tarihî tecrübesine ve aklıselimine başvurarak, kazanımlarına sahip çıkarak, ülkemizi Büyük Atatürk'ün öngördüğü muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hamlelerini şuurla ve azimle sürdürecektir.

Asteğmen Kubilay'ı, şehit edilişinin 78. yıldönümünde, tüm şehitlerimizle birlikte saygı ve şükranla anıyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı