Hanuka Bayramı

21.12.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramı vesilesiyle yayımlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:

"Musevi vatandaşlarımızı sevgi ve muhabbetle selamlıyor, Hanuka Bayramlarını en samimi duygularımla kutluyorum.
Milletimizin tüm fertleri tarih boyunca birbirlerine sarsılmaz bağlarla ve her şeyden evvel en kuvvetli kardeşlik, birlik ve dayanışma duygularıyla kenetlenmişlerdir. Sevinçlerimiz, umutlarımız ve kederlerimiz ortak olmuştur.
Tarih, ne yazık ki, ırkçılığın, hoşgörüsüzlüğün, yabancı düşmanlığının ve her türlü etnik-dini ayrımcılık ile aşırıcılığın dünya milletlerini nasıl felakete sürüklediğinin elim örnekleriyle doludur. Türk Milletinin en büyük hasleti ise, toplumsal ilişkilerinin harcını, her zaman, sevgi, hoşgörü, karşılıklı saygı ve anlayış gibi yüce duygularla yoğurmuş olmasıdır.
Bu düşüncelerle, Hanuka Bayramı'nın, tarihin en karanlık ve acı günlerinde kucak açtığımız, asırlardır tek bir Milletin fertleri olarak kardeşlik, birlik ve dayanışma içinde beraberce yaşadığımız, ortak sevinç, umut ve kederlerimizi paylaştığımız Musevi vatandaşlarımıza esenlik ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı