Mevlana'nın 735. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri

17.12.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Mevlana'nın 735. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısıyla Konya Valisi Osman Aydın'a gönderdikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:

"Büyük Türk-İslam mutasavvıf, şair ve düşünürü Hz. Mevlana'nın 735. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerine katılamamanın üzüntüsü içindeyim.
Mevlana Celaleddin-i Rumi, düşüncesi ve felsefesiyle sadece çağını ve içinde yaşadığı toplumu aydınlatmamış, tüm insanlığa ışık saçmıştır.
Tüm inanç ve kültürleri kucaklayan, çokluk içinde birliği arayan Mevlana, insanı ve sevgiyi temel alan, bilgi ile gönül dünyasını bütünleştiren düşüncesiyle evrensel barışı tesis eden bir felsefenin temellerini atmıştır.
Bu felsefe öyle güçlü, öyle samimidir ki, dünyanın dört bir yanında yankı bulmuş ve Mevlana'yı milyonların gönlünde ölümsüz kılmıştır. Bugün Mevlana'nın müstesna eseri Mesnevi'nin dünyada birçok dile çevrilmesi ve okunması da bunun önemli göstergelerindendir.
Mevlana olumsuzluklarla boğuşan dünyamızda bir umut ve ışıktır. Şiddetin, ayrılıkların yaşandığı bir dünyada Mevlana gibi manevi önderlerin mesajlarına her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz.
Dünya, Mevlana'nın tüm insanlığı kucaklayan sesine kulak verirse evrensel barışa giden yol daha da kısalabilir.
Bir taraftan bu mesajları daha çok insana duyurabilmek için çaba gösterirken, diğer taraftan da genç nesillerin Mevlana'nın güzel hasletlerini öğrenmeleri, engin düşünce ve gönül dünyasını daha iyi anlayabilmeleri için seferber olmalıyız.
Her yıl farklı ülke ve kültürden çok sayıda insanı buluşturan ve kaynaştıran anma törenlerinin bu bakımdan önemli bir misyonu bulunduğuna inanıyorum.
735. Vuslat Yıldönümünde Mevlana'yı sevgi, saygı ve rahmetle anıyor, törenlere katılanlara selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı