Kerkük'teki Bombalı Saldırı

11.12.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Kerkük şehrinde gerçekleştirilen bombalı intihar saldırısı ile ilgili olarak Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'ye gönderdikleri mesaj aşağıda sunulmaktadır:

"Sayın Cumhurbaşkanı,
Kerkük'te bugün gerçekleştirilen bombalı saldırıda 55 kişinin hayatını kaybettiğini, 93 kişinin ise yaralandığını büyük bir üzüntüyle öğrendim.
Sizin Kerkük'e gerçekleştirmeyi planladığınız ziyaretin bir gün öncesinde düzenlenen ve bu güzide şehrin temsil ettiği Irak'ın etnik ve mezhepsel zenginliğini, ülke halkının barış içinde bir arada yaşama arzusunu ortadan kaldırmayı hedefleyen bu menfur terörist saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda hayatlarını kaybeden Iraklı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar dilerim.
Bu hain eylemde yaralananların ülkemizde tedavisi için her türlü yardımı yapmaya hazır olduğumuzu, bu amaçla bir ambulans uçağımızın ve yeterli sayıda tıbbi personelimizin talep ettiğiniz anda harekete geçirilmek üzere hazır tutulduğunu belirtmek isterim.
Kerkük'te düzenlenen bu alçak saldırının, dost ve kardeş Irak'ın birlik, bütünlük ve egemenliğini pekiştirdiği, ülke halkının barış, hoşgörü ve refah içinde yaşama yolunda kaydadeğer adımlar attığı bir dönemde düzenlenmesi endişe vericidir.
İçinden geçmekte olduğunuz bu hassas dönemin, ülkeyi tekrar kaosa sürüklemek isteyen mihraklarca istismar edilmesini önlemek ve hepimiz için büyük tehdit oluşturan terör belasını ortadan kaldırmaya yönelik olarak somut adımlar atmak amacıyla Türkiye her zaman olduğu gibi bugün de Irak'ın yanındadır.
Sizin nezdinizde tüm Irak halkına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi yineler, bu acılı gününüzde sabır ve metanet dilerim. "
Yazdır Paylaş Yukarı