Dünya Engelliler Günü

03.12.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:
"Mutlu ve huzurlu bir toplum yaratmanın en önemli şartı, bütün bireylerin eşit şartlarda, ortak bir amaç etrafında, birbirini anlayarak ve destek vererek, zorlukları birlikte göğüsleyerek ileriye bakabilmelerini sağlamaktır.
Ortak bir gelecek hayali kuran toplumlarda, engeller sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılır. Engelli-engelsiz tüm bireyler her alanda etkin rol üstlendiğinde, yetenekleri ve yeterlililikleri ölçüsünde toplumsal hayata katıldıklarında, yarınlara güvenle bakabildiklerinde bu amaca ulaşmak mümkün olmaktadır.
Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü konusunda büyük çaba sarfeden devletimiz ve milletimiz, onları her alanda hayatın içinde görebilmek için gerekli şartların hazırlanmasına öncelik vermektedir.
Nüfusun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, vatandaşlarımızın engellilik konusunda bilinçlendirilmesi için yürütülen çalışmaları takdirle izliyorum.
Herkes hayatın akışı içinde herhangi bir sebepten dolayı engelli olabilir. Ancak engelli durumuna düşmek hayatın sonu değildir. Önemli olan yaşama sevincini kaybetmeden hayatı devam ettirmektir.
Toplumumuzun ayrılmaz parçası olan engellilerimize daha iyi hayat şartları sunabilmek konusunda herkese önemli görevler düşmektedir. Engellilerimizin karşılaştıkları sorunlara sahip çıkmalı, onları anlamalı ve desteklemeli ama, her şeyden önemlisi sevgiyle ve ilgiyle kucaklamalıyız.
Diğer taraftan engelli vatandaşlarımızın da, hayata sıkı sıkı sarılmalarının, sorunlarını dile getirerek, çözümün parçası olmaya çalışmalarının, kararlılıkla daha iyi bir geleceğe kavuşmak için çaba göstermelerinin önemini vurgulamak isterim. Bu arada, engelleri aşarak büyük başarılara imza atan, hepimizi gururlandıran engelli sporcularımızın azim ve çalışkanlıklarının, hayata bağlılıklarının tüm engellilerimiz için yol gösterici olacağına inanıyorum.
Dünya Engelliler Günü'nün toplumda bu konudaki duyarlılığın artırılmasına, vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesine, engelli vatandaşlarımızın sorunlarını dile getirmesine imkan sağlayacağını düşünüyor, tüm vatandaşlarıma sevgi ve selamlarımı iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı