Türkmenistan Ziyareti

27.11.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbangulu Berdimuhammedov'un davetine icabetle 28-29 Kasım 2008 tarihlerinde Türkmenistan'a bir çalışma ziyareti yapacaklardır.
Sayın Cumhurbaşkanımız, bu ziyaret sırasında Türkmenistan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanları ile birlikte Türkmenistan'ın Hazar Denizi kıyısındaki Avaza Serbest Turizm Bölgesi yatırımlarını inceleyecekler ve Türkmenbaşı şehrini ziyaret edeceklerdir.
Üç Cumhurbaşkanı, Türk, Türkmen ve Azeri sanatçıların bu münasebetle ortaklaşa gerçekleştirecekleri bir kültürel gösteriyi birlikte izleyeceklerdir.
Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkmenbaşı şehrinde bulundukları süre zarfında, Türkmenistan'da yerleşik işadamlarımız ile de bir araya gelecektir.
Türkiye, Türkmenistan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanlarının gerçekleştirecekleri buluşma, kardeş ülkeler arasındaki ilişkilerin ileriye yönelik bir vizyonla değerlendirilmesi, işbirliğinin daha da geliştirilmesi ve dayanışmanın pekiştirilmesi, üç ülkenin ortak ilgi alanlarına giren bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulması açısından önemli bir diyalog zemini teşkil edecektir.

Yazdır Paylaş Yukarı