Filistin Halkının Vazgeçilmez Haklarının Kullanılması Komitesi Başkanı Büyükelçi Badji'ye Gönderdikleri Mesaj

25.11.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü vesilesiyle Filistin Halkının Vazgeçilmez Haklarının Kullanılması Komitesi Başkanı Büyükelçi Sayın Paul Badji'ye gönderdikleri mesaj aşağıda sunulmaktadır:

" Filistin halkının haklı davasına ve yasal taleplerine verdiğimiz desteği Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü vesilesiyle Türk halkı ve şahsım adına yineler, Filistin Halkının Vazgeçilmez Haklarının Kullanılması Komitesi'nin bu hedef doğrultusundaki çabalarını takdirle izlediğimizi ve desteklediğimizi vurgularım.

Ortadoğu'da yıllardır özlemi duyulan barış, huzur ve istikrar ortamının oluşturulabilmesi için öncelikle İsrail-Filistin uyuşmazlığının çözülmesi ve Filistin halkının vazgeçilmez haklarına kavuşması gerekmektedir.

Türkiye, Ortadoğu'da kapsamlı, adil ve kalıcı barışın sağlanması yönündeki çabaları başından beri aktif bir şekilde desteklemektedir. Ülkemiz Barış Sürecinin, güvenli, tanınmış sınırlar ve barış içinde yanyana yaşayan iki-devletli çözümü öngören ilgili BM Güvenlik Konseyi kararları, Yol Haritası ve Arap Barış Girişimi temelinde canlı tutulmasını tek seçenek olarak görmektedir.

Türkiye, aynı şekilde içinde bulunduğu zor koşulların aşılması yönünde Filistinli kardeşlerine sağlamakta olduğu maddi, manevi ve siyasal desteği önümüzdeki dönemde de sürdürme kararlılığındadır.

Komitenizce yürütülen başarılı çalışmaların ışığında, Filistin'in haklı davasına verdiğimiz desteği ve Filistin halkıyla dayanışmamızı sürdüreceğimizi bir kez daha vurgulayarak, Türk halkı ve şahsım adına, Filistin halkının esenlik ve refahı için en iyi dileklerimi yinelerim."
Yazdır Paylaş Yukarı