Basın Açıklaması

25.11.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Hatırlanacağı gibi Sayın Cumhurbaşkanımız, 18 Kasım 2008 Salı günü Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şen ve beraberindeki heyeti kabul ederek, sorunlarını dinlemiş ve görüş alışverişinde bulunmuştur.
Söz konusu görüşme Taraf gazetesinin 21 Kasım 2008 tarihli nüshasında, "Korkma konuş Gül" başlığıyla ve Sayın Cumhurbaşkanımıza atfen "Burada söyleyemeyeceğim şeyleri de düşünüyorum." şeklindeki ifadeyle yanlış bir biçimde aktarılmıştır.
Bunun üzerine aynı gün haberin doğru olmadığına dair gerekli açıklama yapılmış ve bu açıklama "Gül: Korkmadan söyler, yaparım" başlığıyla Taraf gazetesinin 22 Kasım 2008 tarihli nüshasında yayımlanmıştır.
Tüm bunların bilinmesine rağmen, bazı siyasi partilerin liderleri bugünkü grup toplantılarında sanki iddialar yalanlanmamış gibi, asılsız ithamlarla Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan açıklamalar yapmışlardır.
Siyasi parti liderlerinin Taraf gazetesinde yayımlananan yalanlamayı hiç dikkate almadan, sadece gerçek olmayan iddialar üzerinden hareket etmeleri yadırganmıştır.
Yalanlanmasına rağmen bu sözlerin söylenmiş gibi kabul edilmesi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın günlük siyasi çekişmelere dahil edilmesi kendileri tarafından da üzüntüyle karşılanmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Yazdır Paylaş Yukarı