Arnavutluk Cumhurbaşkanı Topi'nin Ülkemizi Ziyareti

25.11.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Arnavutluk Cumhurbaşkanı Sayın Bamir Topi, Sayın Cumhurbaşkanımızın konuğu olarak 26-27 Kasım 2008 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyarette bulunacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Arnavutluk Cumhurbaşkanı arasında 26 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilecek görüşmelerde, siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilerimiz ile bölgesel ve uluslararası konular ele alınacaktır. Aynı gün, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından konuk Cumhurbaşkanı onuruna bir resmi akşam yemeği verilecektir.

Türkiye ve Arnavutluk dost ve kardeş ülkeler olarak aynı coğrafyayı, tarihin derinliklerine uzanan ortak bir kültürü ve müşterek değerleri paylaşmaktadır.

Aralarında karşılıklı anlayış ve yarar temelinde siyasi, ekonomik, ticari, askeri, kültürel her düzeyde kuvvetli dostluk ilişkileri geliştirmiş olan Türkiye ve Arnavutluk, Balkan coğrafyasında birer istikrar öğesi olarak barışın korunması ve işbirliğinin güçlendirilmesi yönündeki çabalara da etkin katkıda bulunmaktadırlar.

Türkiye, Arnavutluk'un Avrupa-Atlantik kurum ve kuruluşlarıyla bütünleşme amacı doğrultusunda hızla ilerlediğini görmekten memnuniyet duymaktadır.

Ülkemiz bu çerçevede, Arnavutluk'a NATO'ya üyelik hedefinde güçlü şekilde destek vermiştir.

26 Kasım günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni de ziyaret edecek olan konuk Cumhurbaşkanının, Arnavutluk'un NATO'ya üyelik Katılım Protokolü'nün onaylanacağı TBMM Genel Kurulu'na katılması öngörülmektedir.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı ayrıca, 27 Kasım'da ziyaret edeceği İstanbul'da iş çevreleriyle biraraya gelecektir.
Yazdır Paylaş Yukarı