İsviçre Konfederasyonu Başkanı Sayın Pascal Couchepin'in Ziyareti

06.11.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
İsviçre Konfederasyonu Başkanı Sayın Pascal Couchepin Sayın Cumhurbaşkanımızın konuğu olarak 7-11 Kasım 2008 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyarette bulunacaktır.

Ziyaret, İsviçre'nin Türkiye'deki diplomatik mevcudiyetinin 80. yıldönümüne rastlaması ve iki ülke arasında Devlet Başkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaret olması bakımından özel bir önem taşımaktadır.

Ziyaret sırasında, Sayın Cumhurbaşkanımız ile İsviçre Konfederasyonu Başkanı arasında gerçekleştirilecek görüşmelerde, siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilerimiz ile işbirliğimizin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi olanakları değerlendirilecek; bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacaktır.

Konuk Konfederasyon Başkanı, 11 Kasım tarihinde Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal ile görüşecek; aynı gün Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımlarıyla "İsviçre'nin Türkiye'deki diplomatik mevcudiyetinin 80. yıldönümü" vesileyle bir tören düzenlenecektir.

İsviçre Konfederasyonu Başkanı Sayın Pascal Couchepin ayrıca, 8-9 Kasım tarihlerinde Nevşehir ve Konya illerini ziyaret edecektir.

Konfederasyon Başkanı Couchepin'in ülkemize gerçekleştireceği Devlet Başkanı düzeyindeki sözkonusu ilk resmi ziyaret, son dönemde Türkiye-İsviçre ilişkilerinde yakalanan ivmenin sürdürülmesi bakımından önem taşımaktadır.

Ziyaret karşılıklı görüş ve beklentilerimizin dile getirilmesine, işbirliğimizin geleceğe dönük bir anlayışla ele alınmasına da fırsat tanıyacaktır.
Yazdır Paylaş Yukarı