Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'in Ülkemizi Resmi Ziyareti

04.11.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle, 5-6 Kasım 2008 tarihlerinde, ülkemize resmi bir ziyarette bulunacaktır.

Sözkonusu ziyaret, Azerbaycan'da 15 Ekim 2008 günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Cumhurbaşkanı Aliyev'in ikinci kez göreve gelişini müteakip yurtdışına yapacağı ilk Devlet Ziyareti olması bakımından da önem taşımaktadır.

Hatırlanacağı üzere, Sayın Cumhurbaşkanımız da, göreve seçilmelerini müteakip, 6-8 Kasım 2007 tarihlerinde, KKTC'den sonra ikili düzeydeki ilk yurtdışı resmi ziyaretini Azerbaycan'a yapmışlardı.

Cumhurbaşkanı Aliyev, ziyaret vesilesiyle Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızla başbaşa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirecek, ayrıca TBMM'ye hitaben bir konuşma yapacaktır.

Ziyaret sırasında gerçekleştirilecek temaslarda, gücünü tarihi ve kültürel bağlardan alan Türkiye-Azerbaycan ikili ilişkilerinin gündeminde yer alan konularla birlikte, Güney Kafkasya'da Ağustos ayından bu yana meydana gelen önemli gelişmeler ile bu çerçevede ülkemiz tarafından gündeme getirilen Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu (KİİP) önerisinin gelişimine yönelik perspektiflerin ele alınması planlanmaktadır. Cumhurbaşkanı Aliyev ziyaret sırasında ayrıca, Ankara'da Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in ismi verilen bir sokağın açılışını yapacaklardır.
Yazdır Paylaş Yukarı