Basın Açıklaması

28.10.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bugün bir gazetemizde, Sayın Cumhurbaşkanımızın dün TÜSİAD tarafından düzenlenen toplantıda rektör seçimleri konusuna değinirken kullandığı ifadelerin, iç sayfada, "Gül'den rektör yorumu: Benim atamam derin yara açıyor." başlığı altında verilmesi gerçeği yansıtmamakta ve haberle çelişmektedir.
Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasının konuyla ilgili bölümünün deşifresi şöyledir: "Maalesef üniversiteler tartışmalı konularla gündeme geliyor. Bunlardan birisi de rektör seçimleriyle ilgili konular. Bunu daha önce de açıkladım. Bu konuların hepsinin yeniden düzenlenmesi gerektiğine inanıyorum. Rektör seçimlerinin üniversitelerde çok derin yaralar açtığını da görüyorum. En gelişmiş ülkelerde, en gelişmiş üniversitelerde bu işlerin nasıl olduğunu sizler çok iyi biliyorsunuz. Raporlarınızla çok açık ortaya koyuyorsunuz. Bunların giderilmesi gerektiği, bu tip konuların nihayette Cumhurbaşkanına bırakılmasının da doğru olmadığı kanaatindeyim. O açıdan, ben gayet cesur bir şekilde, bu tip yetkileri çok sağlıklı kurumlara devretmeye hazır olduğumu da burada ifade etmek isterim."
Deşifreden de anlaşılacağı üzere, haberde Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleri farklı bir anlam yüklenerek, yanlış ve kasıtlı bir şekilde okuyuculara sunulmuştur. Bu durum basın meslek ilkeleri ve gazeteci sorumluluğuyla hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır.
Basın mensuplarının haberleri aktarırken gerekli özeni göstermeleri, doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik ölçütleriyle hareket etmeleri, kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Yazdır Paylaş Yukarı