Almanya Ziyareti

13.10.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, ülkemizin onur konuğu olduğu 60. Frankfurt Kitap Fuarı'nın açılışına katılmak üzere 14-15 Ekim 2008 tarihlerinde Frankfurt'a bir ziyaret gerçekleştirecektir.

Bu yıl 15-19 Ekim 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı, alanında dünyanın en büyük ve önemli fuarı olarak kabul edilmektedir. 1949 yılından bu yana her yıl düzenlenen Fuar, kültürel etkileşim ve faaliyetler alanında dünyada çapında önemli bir etkinlik, fikri mülkiyet alanında ise öndegelen uluslararası bir platform ve pazardır.

60. Frankfurt Kitap Fuarı kapsamında, "Bütün Renkleriyle Türkiye" teması altında ülkemizin derin edebi birikiminin yanısıra, kültür ve sanatının da tüm yönleriyle tanıtılması amacıyla, okuma etkinlikleri, konserler, dans ve tiyatro gösterileri, sanat sergileri, sempozyumlar gibi yaklaşık 250 etkinlik düzenlenmektedir. Türkiye, aralarında 100 yayıncı, 350 yazar/çevirmen ve 320 sanatçının bulunduğu toplam 1000 kişilik bir heyetle Fuar'da temsil edilecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Frankfurt ziyaretleri çerçevesinde, 14 Ekim günü, Frankfurt Belediye Sarayını ziyaret ederek Altın Defteri imzalayacaklar; ardından Almanya Federal Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'i kabul edeceklerdir. Bilahare, Frankfurt Kitap Fuarının açılışına katılarak, bir konuşma yapacaklar; Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay ile birlikte Türkiye Pavyonu'nun açılışını gerçekleştireceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Ekim günü ise Frankfurt Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hans-Joachim Tonnelier tarafından onurlarına verilecek çalışma kahvaltısına katılacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, aynı gün Almanya Federal Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Horst Köhler ile ikili bir görüşme gerçekleştirecekler ve iki Cumhurbaşkanı birlikte Türkiye Pavyonu'nu gezeceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Frankfurt'u ziyaretleri vesilesiyle, Almanya'daki Türk çatı kuruluşlarının temsilcilerini de kabul edeceklerdir.
Yazdır Paylaş Yukarı