Ramazan Bayramı Mesajı

29.09.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Ramazan Bayramı mesajları aşağıda sunulmaktadır:

"Aziz Vatandaşlarım,
Sevinçle karşıladığımız Ramazan Bayramı'nda sizleri sevgiyle ve saygıyla selâmlıyor, Bayram'ı ruhuna uygun şekilde, huzur, barış ve kardeşlik içinde geçirmenizi diliyorum.
Bayramın aklımıza getirdiği ilk kelimeler sevinç ve kardeşlik duygularıdır. Bunun da asıl önemli tarafı bireysel bir mutluluk duygusunun ötesinde, ortak bir sevinci hatırlatmasıdır. Millet olmanın en önemli özelliklerinden biri de sevinçte, kıvançta ve tasada birlikte hareket edebilme, bütün bir toplumun aynı duyarlılığı hissedebilmesidir.
Türkiye, bütün dünyanın bildiği gibi, bu manada 70 milyonun kardeşçe yaşadığı ve aynı olaylar karşısında aynı tepkiyi verdiği bir ülkedir. Burada, bir toplumun kardeşliğinden söz ediyoruz.
Bu birikim, bin yıldır Anadolu'da zaman içinde olgunlaşmış ve güçlü bir iradeye dönüşmüştür. Her bayram bu konumumuzu daha da güçlendirmektedir.
İnanıyorum ki, ülkemiz bu bayramla da, birlik ve bütünlüğünü daha da pekiştirmiş olacaktır. Bir mucize görüntüsü veren bu tablonun sırrı, gayrılığı ayrılığa değil, bu toprakların şekillendirdiği hoşgörü ile bunu, kardeşliğe dönüştürme yeteneğidir. Bu yetenek düne değil yüzyılların fırtınalarına depremlerine direnmiş, onurlu bir geçmişe aittir.
Ülkemiz bu birikimini şimdi aynı kararlılıkla geleceğe de yansıtacak ve zaman zaman karşılaştığı bazı sorunları da bu anlayışla çözecektir.
Değerli Vatandaşlarım,
Hepinizin bildiği gibi, Türkiye son yıllarda siyasi, ekonomik, sosyal ve uluslararası alanda çok hızlı gelişmeler kaydetti.
Ülkemiz, bugün, barışın ve istikrarın sürekli kılınmasını amaçlayan çabalarıyla, küresel gündemi etkileyen, uluslararası sorunlarda inisiyatif sahibi olan önemli bir aktör konumundadır.
Uluslararası alanda öncülük edilen girişimlerin yanısıra, Avrupa Birliği'ne tam üyelik müzakerelerinin tamamlanması; demokratikleşme, hukuk ve ekonomi alanındaki önemli reformların sürmesi için de yoğun emek ve çaba sarf edilmektedir.
Pek çok alanda gerçekleştirilen atılımlar sayesinde bugün devlet ve millet olarak, geleceğe güvenle bakmakta, insanımıza daha iyi hayat şartları sağlamak yolunda kararlılıkla ilerlemekteyiz. Bu kararlılığımızdaki itici güç, ülkemizin zenginliklerinde, mevcut potansiyelinde ve milletimizin ortak değerlerinde yatmaktadır.
Bayramlar bu gibi ortak değerlerin hatırlanmasında önemli vesileler olmaktadır.
Bu çerçevede, birlik ve dayanışma içerisinde ülkemizi ileriye taşıyacak projeler geliştirmeli bu yolda azim ve kararlılıkla yürümeliyiz. Unutmamalıyız ki, bu çabalar aydınlık bir gelecek için hepimizin ortak sorumluluğudur.
Sevgili Vatandaşlarım,
Kültürümüzün en önemli unsurlarından olan dayanışma, yardımlaşma, hoşgörü ve kardeşlik duyguları, bu gibi özel günlerde had safhaya ulaşmakta, toplumun tüm katmanları arasındaki bağı güçlendirirken bizlere de yarınlar için umut aşılamaktadır.
Yüce Milletimin, bütün insanlık alemiyle birlikte bu güzel bayramını bu duygularla tebrik ediyor; daha nice mutlu ve sağlıklı bayramlara hep birlikte ulaşmayı Allah'tan temenni ediyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı