Preveze Deniz Zaferi'nin 470. Yıl Dönümü ve Türk Deniz Kuvvetleri Günü Mesajı

27.09.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın Preveze Deniz Zaferi'nin 470. Yıldönümü ve Türk Deniz Kuvvetleri Günü'nde icra edilen Gemi Denize İndirme ve İlk Kaynak törenleri dolayısıyla, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a gönderdikleri mesaj aşağıda sunulmaktadır:
"Preveze Deniz Zaferi'nin 470. Yıldönümü ve Türk Deniz Kuvvetleri Günü'nde yapılacak gemi indirme ve kaynak törenine davetiniz için teşekkür ederim.
Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunmam nedeniyle, katılmayı çok arzu ettiğim bu törende sizlerle birlikte olamamanın üzüntüsünü duyuyorum.
Yüzlerce yıllık köklü ve şeref dolu bir geçmişe sahip olan donanmamız 1538'de Barbaros Hayrettin Paşa komutasında kazandığı Preveze Deniz Zaferi'yle Akdeniz'de üstünlüğü ele geçirmiş, burayı bir Türk gölü haline getirmiştir. Bu önemli zaferin yıldönümünde yapılan töreni manidar buluyorum.
MİLGEM projesi kapsamında gerçekleştirilen ilk Türk Korveti HEYBELİADA'nın denize indirilmesi Türk denizciliği adına gurur duyulacak ve övünülecek bir başarıdır.
Dizaynı ve inşa sorumluluğu Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızca üstlenilen geminin, tamamen milli imkanlarla üretilmesi mutluluğumuzu artıran bir başka husustur.
Bölgesinin en etkin güçlerinden olan Türk Donanması bu projelerle caydırıcılığını artırmaktadır.
Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye, önemli jeostratejik konumunun da gereği donanmasını ve ordusunu güçlü tutmak durumundadır. Bölgemizde yaşanan son olaylarda bu düşüncenin haklılığını doğrulamaktadır.
Türk Ordusu, donanımı, disiplini, yüksek görev bilinci, caydırıcı niteliği, modernizasyonu, değişen şartlara adaptasyonu ve harekat kabiliyeti ile dünyanın örnek askeri güçleri arasındadır.
Silahlı Kuvvetlerimiz, bünyesindeki tüm unsurlarıyla dünya barışına ve istikrarına değerli katkılar yapmaktadır. Ordumuzla ve donanmamızla gurur duyuyoruz.
Türk Ordusu'nun ülkemizin bekası, yurdumuzun savunulması, milli hak ve çıkarlarımızın korunması konusunda, üstün bir görev anlayışı ve vatan sevgisiyle yaptığı hizmetleri takdirle karşılıyoruz.
HEYBELİADA Korvetinin ve diğer gemilerin vatanımıza ve milletimize hayırlı- uğurlu olmasını diliyor, ilk kaynağı yapılan BÜYÜKADA Korvetinin en kısa zamanda vatan savunmasına katılmasını temenni ediyor, bu projede yer alanları ve emeği geçenleri kutluyor, size, şahsınızda Silahlı Kuvvetlerimiz mensuplarına ve törene katılanlara selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı