Gaziler Günü

19.09.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın Gaziler Günü mesajı aşağıda sunulmaktadır:
"Vatan sevgisini her şeyden üstün tutan Türk milleti için şehitlik ve gazilik en yüce makamlardır.
Bu cennet vatan bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin mirasıdır. Onlar, birlik ve beraberliğimizin, vatan sevgisinin sembolleri olarak milletimizin gönlünde çok özel bir yere sahiptir.
Sakarya Zaferi'nin ardından Atatürk'e, Yüce Meclisimiz tarafından Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı Verilmesi de bunun en anlamlı göstergesidir. Meclisimiz bu kararıyla milletimizin hislerine de tercüman olmuştur.
Güvenlik güçlerimiz bugün teröre karşı amansız bir mücadele yürütmektedir. Bu mücadelede gazi olan kahramanlarımız ülkeleri için her şeylerini ortaya koyarak vatanseverliğin en güzel örneğini sergilemektedir.
Milli ruhumuzu yücelten gazilerimizin, unvanlarını gururla taşımaları için çabalarımızı devlet ve millet olarak sürdürmeliyiz. Onların daha iyi bir hayat sürmeleri için tüm imkanları seferber etmeliyiz.
Bunun için herkesin, üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceğinden şüphe duymuyorum.
Bizler şehit ve gazilerimizin emaneti bu cennet vatana aynı şuur ve kararlılıkla sahip çıkacağız.
Atatürk'e Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı Verilmesinin Yıldönümü ve Gaziler Günü'nde, Büyük Atatürk ve silâh arkadaşlarını, şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize Türk milleti ve devleti adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı