ABD Ziyareti

19.09.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Birleşmiş Milletler (BM) 63. Genel Kurulu Genel Görüşmelerinin Üst Düzeyli Bölümü 23 Eylül-1 Ekim 2008 tarihleri arasında New York'ta gerçekleştirilecektir.

Türkiye, 63. BM Genel Kurulu Genel Görüşmelerinin Üst Düzeyli Bölümünün açılışında Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında, Dışişleri Bakanı Sayın Ali Babacan'ın da yer aldığı bir heyetle temsil olunacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, 23 Eylül 2008 tarihindeki Açılış Oturumunda uluslararası gündem ve Birleşmiş Milletler konularında BM Genel Kurulu'na hitap edeceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıca, 22 Eylül 2008 tarihinde günümüzün en önemli sorunları arasında bulunan Afrika'nın kalkınması temalı bir yüksek düzeyli toplantıya katılarak konuşma yapacaklar; 23 Eylül 2008 tarihinde ABD ve Irak Devlet Başkanlarının Irak konulu brifingine katılacaklar; 24 Eylül 2008 tarihinde de "Binyıl Kalkınma Hedefleri Yüksek Düzeyli Toplantısı" ile bu kapsamda "Fakirlik ve Açlık" konulu yuvarlak masa oturumuna iştirak edeceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, New York'ta bulunacakları sürede, çok sayıda ülkenin Devlet ve Hükümet Başkanlarıyla ikili görüşmelerde bulunacaklardır. Ayrıca, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve İKÖ Genel Sekreteri ile de görüşeceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız temaslarında uluslararası gelişmeleri ele alacaklar, ayrıca ülkemizin 2009-2010 dönemi BM Güvenlik Konseyi adaylığına verdiğimiz önemi vurgulayacaklar, bu çerçevede adaylığımıza ilişkin destek talebimizi bir kez daha en üst düzeyde ifade edeceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımıza New York'u ziyaretleri kapsamında, 24 Eylül 2008 tarihinde Ortadoğu'ya barışın getirilmesine yönelik çabalarından dolayı "Foreign Policy Association" tarafından "FPA Medal" adlı madalya takdim edilecek; Sayın Cumhurbaşkanımız 25 Eylül 2008 tarihinde "American Turkish Society" tarafından düzenlenecek etkinliğe onur konuğu olarak hitap edecekler, "Turkish Cultural Center"ın Üçüncü Yıllık Dostluk Yemeğine ana konuşmacı ve onur konuğu olarak iştirak edecekler; 26 Eylül 2008 tarihinde de "Business Council for International Understanding" tarafından düzenlenecek toplantıya katılarak, Türkiye ekonomisi ve Türkiye'deki yatırım imkanları hakkında bir konuşma yapacaklardır.

Öte yandan, Sayın Cumhurbaşkanımız, 24 Eylül 2008 tarihinde New York'taki Türkevi'nde BM Genel Kurulu'na katılan Heyet Başkanlarının davetli olacakları bir resepsiyon vereceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız 27 Eylül 2008 tarihinde ise, Türkevi'nde New York'ta yaşayan vatandaşlarımızla da biraraya gelecekler; ertesi gün de yurda dönmek üzere New York'tan ayrılacaklardır.
Yazdır Paylaş Yukarı