Sakarya Zaferi'nin Yıl Dönümü

13.09.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sakarya Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla yayınladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:
"Sakarya Zaferi, milletimizin varolma mücadelesi verdiği Kurtuluş Savaşı'nın en kritik aşamasında kazanılmıştır.
Büyük çarpışmalara sahne olan ve binlerce şehit verdiğimiz Sakarya Meydan Muharebesi, Türk milletinin bağımsızlık aşkını ve vatan sevgisini bir kez daha ortaya koymuştur.
Yüce Meclisimizin Başkomutanlık görevini verdiği Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale'de ve diğer cephelerde olduğu gibi, bu savaşta da yine büyük bir komutanlık örneği göstermiştir.
Kahramanca çarpışan askerlerimiz; genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, çocuğuyla ordumuza büyük destek veren halkımız, tarihe altın harflerle yazılan Sakarya Zaferi'nin mimarları olmuştur. Bu anlamlı zafer, adeta yokluklar içinde elde edilmiştir.
Atatürk, milletimizin ümitlerini ve teveccühünü boşa çıkarmamış, askeri dehası ve akılcı harekat planıyla savaşın kaderini değiştirmiştir. Sakarya Zaferi'nin ardından, Meclisimiz Atatürk'e "Mareşal" rütbesi ile "Gazi" unvanı vererek, milletimizin hislerine tercüman olmuştur.
Diplomasi alanında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin elini güçlendiren ve Türk milleti gerçeğini tüm dünyaya bir kez daha duyuran bu başarı, nihai zafere giden sürecin de önünü açmıştır.
Birlik ve dirlik içinde olduğunda milletimizin aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Tarih buna birçok kez şahitlik etmiştir. Atalarımızın geçmişte kazandıkları askeri zaferleri bugün ekonomik, siyasal, bilimsel ve kültürel başarılarla taçlandırıp, Cumhuriyetimizi güçlendiriyoruz.
Dünyayla her alanda rekabet ederek, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma gayretini sürdürüyoruz.
Türk milleti vatanına ve Cumhuriyetine her zaman sahip çıkacaktır.
Bu anlamlı günün yıldönümünde, başta Yüce Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı