2008-2009 Adlî Yılının Başlaması

08.09.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın 2008-2009 Adlî Yılının başlaması dolayısıyla yayınladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:
"Atatürk'ün önderliğinde kurulan, hedefini çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma ve onu geçme olarak belirleyen Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, lâik, sosyal bir hukuk devletidir.
Vatandaşların temel hak ve hürriyetlerini koruyan, hukukun evrensel ilkelerini üstün tutan ve demokrasinin teminatı olan hukuk devleti ilkesi, çağdaş devletin en önemli yapı taşlarından biridir.
Gerçek manada bir hukuk devletinden söz edilebilmesi için, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması, hukukun evrensel kurallarına saygı gösterilmesi ve adaletli bir düzenin gerçekleştirilmesi zorunluluktur.
Ayırım yapılmaksızın ve üstünlük gözetilmeksizin herkesi kapsayan hukuk kuralları, adaletin sağlanmasının en önemli aracıdır.
Bununla birlikte, yargı bağımsızlığını güçlendirecek, adaletin zamanında tecelli etmesini sağlayacak, yurttaşların güven duygusunu pekiştirecek, mahkemelerin iş yükünü azaltacak ve çağdaş standartlar getirecek bir yargı reformuna ihtiyaç olduğu gözardı edilmemelidir.
Bu amaçla yürütülen çalışmalar, hukuk devleti anlayışının ülkemizde tam manasıyla hâkim kılınmasını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk alanında en üst seviyeye taşınmasını sağlayacaktır.
Hukuk sistemimizin değişen dünya şartları da dikkate alınarak geliştirilmesi ve etkinleştirilmesi, Türkiye'nin öncelikleri arasında yer almaktadır.
Türk yargısının kurumları ve ülkenin her köşesinde fedakârca görev yapan hâkim, savcı, avukat ve diğer yargı çalışanlarıyla bu süreçteki katkılarını devam ettireceğine inanmaktayım.
2008-2009 Adlî Yılında, adaletin tevzii için gecesini gündüzüne katan yargı çalışanlarına başarılar diliyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı