2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılının Başlaması

07.09.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılının başlaması dolayısıyla yayınladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:
"Ülkelerin en büyük serveti, eğitimli insan gücüdür. Kaliteli bir eğitim sürecinden geçmiş, her yaşta eğitimi ilke edinmiş, yetenekleri ve becerileri doğrultusunda yönlendirilmiş, vizyon sahibi nitelikli insan gücü toplumların gelişmesinde en önemli unsurdur.
Eğitim, ülkemizde her dönemde öncelikli bir konu olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana, eğitimde kalitenin artırılması, modern dünyanın ihtiyaçlarına cevap verecek eğitim programlarının uygulanması ve ülkedeki her bireyin aynı şartlarda eğitim imkanlarından yararlanabilmesi amaçlanmıştır.
Eğitim politikaları çağın gereklerine uygun olarak yenilenmekte, günümüzde okul öncesinden üniversiteye, eğitimin her aşamasında çocuklarımızın ve gençlerimizin sosyal hayata katılımını destekleyen, ruhsal gelişimlerini temel alan ve sorumluluk sahibi, özgüvenli bireyler olarak yetişmelerini hedefleyen bir eğitim anlayışı benimsenmektedir.
Bilginin yön verdiği çağımızda, ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesi için tek koşul, bilgiyi üreten ve paylaşan, insanlığın yararına sunabilen, çalışkan, üretken nesiller yetiştirebilmektir.
Dolayısıyla, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğinin şekillendiren eğitim süreci, sadece bireylerin değil toplumumuzun geleceği için de büyük önem taşımaktadır.
Eğitim, Türkiye Cumhuriyeti'ni Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin ötesine ulaştıracak temel araçtır.
Bu süreçte, kendilerini mesleklerine adamış, büyük fedakarlıklarla ülkemizin her köşesinde görev yapan öğretmenlerimize büyük görev düşmektedir.
Yarınlarımızı emanet ettiğimiz; sonsuz sevgi ve sabırla çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlayan, bu kutsal mesleğe gönül vermiş tüm öğretmenlerimize, milletim ve Devletim adına şükranlarımı sunuyorum.
2008-2009 Eğitim-Öğretim yılının verimli geçmesini temenni ediyorum. Değerli öğretmenlerimize, geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz sevgili öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına başarılar diliyorum, selamlarımı ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı