Şehit Aileleri ve Gazilere İftar Yemeği

05.09.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız 5 Eylül 2008 Cuma günü; son bir yıl içerisinde 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanunlar kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan şehitlik veya gazilik maaşı alan kişi ve/veya aile fertlerine iftar yemeği verecektir.
Bu kişiler; iç güvenlik ve asayişin korunması veya kaçakçılığın men, takip ve tahkiki konularında görevlendirilen ve şehit veya gazi olan; Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, Emniyet mensupları, geçici köy korucuları ve ilgili kanunlarda adı geçen diğer kişileri kapsamaktadır.
İftar yemeğine 54 ilden 265 şehit ailesi mensubu veya gazimiz katılmaktadır. Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yaşadıkları illerden Ankara'ya uçak veya karayolu ile ulaşımları ve illerine geri dönüşleri ilgili Valiliklerce gerçekleştirilmektedir. İlimize uçak ile gelen misafirlerimizin; toplanma ve hareket noktası olarak tespit edilen Başkent Öğretmenevi'ne intikalleri, Esenboğa Havalimanı ve AŞTİ'de oluşturulan irtibat noktalarındaki Cumhurbaşkanlığı görevlilerince sağlanmıştır. Ankara'da bir veya iki gece konaklayacak olan misafirlerimiz Başkent Öğretmenevi'nde Cumhurbaşkanlığınca misafir edilmektedirler.
Sayın Cumhurbaşkanımız ülkemizin dört bir yanından gelen ve vatan için hayatlarını ortaya koyan şehit aileleri ve gazilerimizle iftar vesilesiyle birlikte olmaktan büyük mutluluk duymaktadır.
Yazdır Paylaş Yukarı