Malazgirt Zaferi'nin Yıl Dönümü

26.08.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Malazgirt Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla yayınladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:

"Yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Zaferi'nin 937. yıldönümünü kutluyorum.

Malazgirt Zaferi, milletimizin azmi, inancı ve kahramanlığı, Sultan Alparslan'ın askeri dehası ve adalet duygusuyla tarihe altın harflerle yazılmıştır.

Siyasi ve askeri neticeleriyle Türk ve dünya tarihini şekillendiren bu şanlı zafer, milletimizin Anadolu'da hoşgörü, barış, dayanışma, kardeşlik, birlik ve beraberlik esasına dayanan büyük bir medeniyet kurmasının yolunu açmıştır.

Türk milletinin bereketli Anadolu topraklarında yarattığı tarihsel, kültürel zenginlikler ve değerler, modern Türkiye Cumhuriyeti'nin sağlam temellerini oluşturmuştur.

Atalarımız, Anadolu'yu ebedi Türk vatanı haline getirmek için sebatla mücadele etmiş, mukaddes vatanımızı korumak uğruna nice zorlukların üstesinden gelmiş, önemli zaferler kazanmış, bizlere büyük bir devlet miras bırakmıştır.

Bizler de, yegane varlığımız aziz vatanımıza, hasletlerimize, tarihimize, kültürümüze, zenginliklerimize sahip çıkacak, çocuklarımıza mutlu ve huzurlu bir gelecek kurmak için geçmişimizden aldığımız güçle çalışmayı sürdüreceğiz.
Malazgirt Zaferi'nin 937. yıldönümünde, Sultan Alparslan'ı ve cennet vatanımız uğruna canını veren tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı