Zafer Haftası Mesajı

26.08.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Zafer Haftası dolayısıyla yayınladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:

"Büyük Türk milleti tarih boyunca her zaman başı dik, onurlu bir hayat sürmüştür. Mukaddes vatanını canından üstün bilmiş, bu uğurda her türlü fedakarlığı göstermiş, seve seve şehit ve gazi olmuştur.

Dünya, Kurtuluş Savaşı'nda, vatanını korumak ve bağımsız yaşamak isteyen yüce Türk milletinin varoluş mücadelesine tanıklık etmiştir.

İstiklal Savaşı, Atatürk'ün üstün komutanlık yeteneği, milletimizin asil nitelikleri ve Ordumuzun kahramanlığı sayesinde büyük bir zaferle sonuçlanmıştır.
Milletimiz, imkansızlıklara rağmen Atatürk'ün önderliğinde vatanı için inançla çarpışmış ve başarılı olmuştur.

Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı neticesinde kazanılan 30 Ağustos Zaferi'yle işgal güçlerine nihai darbe indirilmiştir.

Ordumuzun kesin zaferini ilan eden 30 Ağustos Zaferi, Türk milleti için mukaddes vatanımızda yeni bir dönemin kapılarını açmıştır. Milletimiz böylelikle Anadolu'daki bin yıllık tarihi serüveninin son safhası olan modern Türkiye Cumhuriyeti'ne kavuşmuştur.

Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, çağdaş devlet yapısı, güçlü ekonomisi, demokrasisi ve ordusuyla, uluslararası alanda söz sahibi olan, saygın bir ülke durumuna gelmiştir.

Ecdadından devraldığı sorumluluğun bilincinde olan milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti'ni yüceltmeye, daha yükseklere, çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne taşımaya kararlıdır.

Tarihi zaferlere ulaşarak vatanımızı koruyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün ölümsüz simgeleri şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Zafer Haftası'nı kutluyor, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tüm mensuplarına ve vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı