Anafartalar Zaferi'nin Yıl Dönümü

10.08.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Anafartalar Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla yayınladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:
"Ezelden beri hür yaşayan, bağımsızlığından hiçbir şart altında taviz vermeyen Türk milleti, vatanı söz konusu olduğunda nelerin üstesinden gelebileceğini Çanakkale Savaşlarında bir kez daha kanıtlamıştır.
18 Mart 1915'deki tarihi Deniz Zaferi'nin ardından işgal güçleri, kara savaşlarında da milletimizin ve Ordumuzun gücü, azim ve iradesi, vatan ve bayrak sevgisi karşısında bir kez daha hüsrana uğramışlardır.
Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal idaresindeki Türk Ordusu'nun Anafartalar'da inanılmazı gerçekleştirerek elde ettiği zafer, Çanakkale Savaşlarının en önemli dönemeçlerinden biri olarak tarihe geçmiştir.
Olağanüstü bir mücadele sonucunda kazanılan Anafartalar Zaferi'yle milletimiz ve Ordumuz, büyük bir destan yazmıştır. Anafartalar Zaferi, Türk kahramanlığının ve cesaretinin seçkin bir göstergesidir.
Çanakkale Savaşlarının milletimiz için şüphesiz en önemli sonuçlarından biri de, Mustafa Kemal Atatürk'ü tarih sahnesine çıkarması olmuştur. Anafartalar Zaferi, bu bakımdan Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk ve dünya tarihinde oynayacağı belirleyici rolün işaretlerini veren bir nitelik taşımaktadır.
Türk milleti, her karışı şehit kanlarıyla sulanan mukaddes vatanımıza, aynı şuur ve ruhla sahip çıkacak, yeni nesillere parlak bir gelecek kurmak, ülkemizi daha da güçlendirmek ve Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak için sebatla, inançla çalışacaktır. Milletimiz bu hedefleri yakalayacak güce, özgüvene ve tecrübeye sahip olan büyük bir millettir.
Anafartalar Zaferi'nin yıldönümünü bu düşüncelerle kutluyor, milletimize bu eşsiz zaferi armağan eden büyük komutan Mustafa Kemal'i, kanıyla, canıyla, onuruyla tarih yazan Çanakkale Savaşları'nın tüm kahramanlarını saygı, rahmet ve şükranla anıyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı