TÜBİTAK'ın Kuruluş Yıl Dönümü Dolayısıyla TÜBİTAK Başkan V. Prof. Dr. Nüket Yetiş'e Gönderdikleri Mesaj

24.07.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun kuruluş yıldönümü dolayısıyla, TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Nüket Yetiş'e gönderdikleri mesaj aşağıda sunulmaktadır:
"Günümüzde kalkınma stratejileri içinde ayrıcalıklı bir yer edinen bilim ve teknoloji, ülkelerin gelişmelerini, dünya üzerinde güçlü bir konuma erişmelerini sağlayan en önemli unsurlardan biridir.
Bilim ve teknolojinin gücünden yararlanmayan ülkelerin toplumsal ve ekonomik kalkınmayı sürdürmeleri mümkün değildir.
Bugün dünyanın güçlü devletlerine bakıldığında, devlet kaynaklarının ciddî bir bölümünün bilim ve teknolojiye, araştırma-geliştirme faaliyetlerine ayrıldığı görülmektedir.
Türkiye'nin, bu konudaki kararlılığının bir göstergesi olarak millî gelirden bilime ve araştırma-geliştirme faaliyetlerine ayırdığı payı son yıllarda giderek artırması, bilim alanındaki ilerlemelere büyük hız kazandırmıştır.
Bilim ve teknoloji, araştırma-geliştirme büyük önem verdiğim konuların başında gelmektedir. Cumhurbaşkanı olarak bu alandaki faaliyetleri himaye ediyor ve destekliyor, sorunları yakından izliyor, başarıları da teşvik ediyorum. Bu konuya gösterdiğim hassasiyet ve verdiğim önem, aynen devam edecektir.
Güçlü ve gelişen bir Türkiye için bilim ve teknolojiye özel önem verilmesi, uzun dönemi kapsayan projeksiyonlar yapılması, üzerinde titizlikle durulması gereken bir konudur. Bu süreçte, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun, kalkınmanın lokomotifi konumundaki üniversitelerimizin ve diğer kurumlarımızın etkinlikleri şüphesiz büyük önem kazanmaktadır.
TÜBİTAK'ın Vizyon 2023 projesi, bu bağlamda geleceğe ışık tutan örnek bir çalışmadır. Proje'nin de ortaya koyduğu gibi, ülkemizin, bilim ve teknolojiye hakim, teknolojiyi bilinçli kullanan ve yeni teknolojiler üretebilen, teknolojik gelişmeleri toplumsal ve ekonomik faydaya dönüştürme yeteneği kazanmış bir "refah toplumu" haline gelmesi ana hedefimizdir. Bilim ve teknoloji alanında faaliyet gösteren tüm aktörlerin işbirliği ve etkileşim içinde yürütecekleri çalışmaların, bu hedefe ulaşmamızı sağlayacağına inanıyorum.
Bilim ve teknoloji politikalarını yürütmekle yükümlü olan TÜBİTAK, ülkemizin ekonomik ve bilimsel gelişimine ivme kazandıran ve yön veren bir kurumumuzdur.
TÜBİTAK aynı zamanda verdiği ödüllerle de, bilimin ve bilimsel çalışmaların teşvik edilmesi, bilim adamlarımızın topluma tanıtılması bakımından takdirle karşılanacak bir hizmeti yerine getirmektedir.
Özellikle son yıllarda dikkati çeken bir şekilde bilime yaptığı katkılardan dolayı TÜBİTAK'ı tebrik ediyorum.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun kuruluş yıldönümünde, size ve Kurum çalışanlarına başarı dileklerimi, selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı