Hatay'ın Anavatana Katılmasının Yıl Dönümü Dolayısıyla Yayınladıkları Mesaj

23.07.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Hatay'ın anavatana katılmasının yıldönümü dolayısıyla yayınladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:
"Kuruluşundan itibaren Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" ilkesini benimseyen Türkiye Cumhuriyeti, bölgemizde ve dünyada barış ve istikrarın sağlanması konusunda bugüne kadar uluslararası toplumla işbirliği ve dayanışma içinde çaba sarfetmiştir.
Ülkemiz bu anlayışla bir taraftan milli birliğini pekiştirip, gelişmesini ve modernleşmesini sürdürürken, diğer taraftan da, dünyada sözü dinlenir, saygın bir güç durumuna gelmeyi başarmıştır.
Hatay'ın anavatana katılması da, esasen bu anlayışın bir göstergesi olarak tarihteki yerini almıştır.
Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük önem verdiği ve milli bir mesele olarak gördüğü Hatay sorunu, öngörülü yaklaşımlar ve diplomatik yöntemlerle çözüme ulaştırılmıştır.
Milli birlik ve bütünlüğün sağlanması açısından hayati önem taşıyan bu başarı, Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası alandaki saygınlığını da artırmıştır.
Bağımsız Hatay Parlamentosu'nun aldığı tarihi katılma kararıyla, Türk milletinin büyük bir özlemi gerçekleşmiştir. Bu kararla Hataylı vatandaşlarımız, anavatandaki kardeşleriyle kucaklaşmışlardır.
Atatürk'ün üzerinde titizlikle durduğu Hatay sorununun böylelikle nihai çözüme kavuşturulması Hataylılara, onurlu bir geleceğin kapılarını açmıştır.
Hataylı vatandaşlarımızı bu milli günümüzde yürekten tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen başta olmak üzere, bu amaç uğrunda çaba harcayan herkesi saygı ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı